Minoriteternes Grundlovsdag 2014 på Christiania

Large gathering Herr. Bonnichsen 2

Minoriteterne er majoriteten!!!

Gennem årene har jeg hvert år oplevet, at der fejres Grundlovsdag med politiske taler rundt om i landet. Ledende politikere har – via deres respektive organisationer – foretrukne steder, hvor de traditionelt afleverer deres budskaber, der både handler om demokratiets principper og om aktuelle politiske problemstillinger. 5. juni får alle danske politikere – store som små – en chance for at sige, hvad deres vision for Danmark er.

Som politisk aktiv person elsker jeg gode taler, specielt når de kommer fra karismatiske og inspirerende ledere.

I år var jeg i Christiania for at lytte til en vidunderlig dansker, Hans Jørgen Bonnichsen, fhv. operativ chef for PET og debattør. Hans tale hed: 
‘Når Råbene bliver Høje’. Han var hovedtaler ved 5. juni-festlighederne. På Christiania afvikles Grundlovsdag i samarbejde mellem Christianias Kulturforening og forskellige repræsentanter for minoritetsgrupper, i de sidste par år især sammen med Landsforeningen Lediges Vilkår.

De mener, at Grundlovsdag handler om Grundloven:
- om demokrati og menneskerettigheder
- om de grupper det går ud over, når Grundloven tilsidesættes. Minoriteternes Grundlovsdag har alle årene haft fokus på menneskerettighederne, som de er tænkt ind i den danske grundlov, og som de misligeholdes i den virkelige verden.

Jeg har stor respekt for Hans Jørgen Bonnichsens humanisme og kamp for menneskerettigheder for alle, og hans budskab var klart. ”Grundloven hviler på værdier, som vi holder meget af. Den sikrer vores demokrati, vores frihedsrettigheder og vores retssikkerhed. Den giver os kort sagt et Danmark, der er et trygt hjem for os alle – arbejdsløse, arabere, bøsser, christianitter, ensomme, flexjobbere, flygtninge m.fl.”

Om aftenen hørte jeg taler af de 3 vigtigste danske politiske personligheder: Helle Thorning-Schmidt, Lars Løkke Rasmussen og Kristian Thulesen Dahl.

Fr. Thorning-Schmidt talte om EU og Danmark, Slaget om Normandiet og D-dag, 70 år tilbage, og det danske demokrati som et godt eksempel for andre.

Hr. Rasmussen talte om sine politiske vanskeligheder, mediernes manipulation af hans bilagssag, dansk demokrati og rullepølse.

Hr. Thulesen Dahl talte i bidende og aggressiv tone og angreb non-stop statsministeren og hendes parti.

I sammenligning med hr. Bonnichsen lød det til, at disse 3 danske politikere ganske glemte at tale om det gavnlige, det inklusive og det opløftende.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>